top of page
  • Obrázek autoraFinancero

Investice, která se zaručeně vyplatí? Co takhle do seberozvoje?


O investování do seberozvoje se příliš nemluví, ačkoliv by to měl zvážit každý z nás. Je to jediná investice, kterou nejenže nám nikdo nemůže vzít a inflace je na ní krátká, ale také která přináší zaručenou návratnost.


Která jiná investice dokáže proměnit stres za klid, strachy za radost nebo čas strávený prací za větší životní rovnováhu? V konečném důsledku nám přináší nejen šťastnější život, ale také umožní zvýšit naše příjmy při menším úsilí a investovat v souladu s naší osobní vizí.


Dle mé osobní zkušenosti se jedná o zásadní startovní můstek na cestě k finanční nezávislosti a celkové životní svobodě.


Co to ale je ten seberozvoj? A jaké jsou možnosti?


Seberozvoj je proces, při kterém rozvíjíme své dovednosti, schopnosti a celkový potenciál. Díky tomu roste naše osobnost, což nás posouvá k většímu sebevědomí, spokojenosti a úspěchu v životě.


Seberozvoj může zahrnovat mnoho různých aktivit, jako je například:


🔸mentoring, školeni a seberozvojové knihy

🔸koučink

🔸psychoterapie 🔸skupinové workshopy a kurzy 🔸alternativní terapie, jóga a meditace

🔸změněné stavy vědomí


Jednou z klíčových oblastí, které se seberozvoj věnuje, je sebeuvědomění. Učíme se lépe poznávat sami sebe, což nám pomáhá pochopit naše vlastní chování a motivaci. Zlepšuje to naše schopnosti flexibilně reagovat na změny, aktivně řešit problémy a rozhodovat se. A to zase vede k většímu sebevědomí a sebejistotě.


Seberozvoj také pozitivně ovlivňuje naše vztahy tím, že se učíme lépe chápat nejen sebe, ale i druhé lidi, aktivně naslouchat a konstruktivně komunikovat. To vede k většímu porozumění a budování vztahů založených na vzájemné důvěře a respektu.


Celkově lze říct, že seberozvoj by měl být důležitou součástí života každého z nás. Obzvlášť v dnešním turbulentním světě, kdy to, co platilo včera nemusí platit dnes, narůstá množství požadavků a stres na nás útočí ze všech stran.


Kouč jako průvodce seberozvojem


Právě proto dnes v této oblasti vstupuje do hry kouč, který může být skvělým partnerem na cestě k osobnímu růstu.

Kouč je vlastně takovým průvodcem, který klienta vede jeho vlastní cestou k uvědomění jeho potenciálu a dosažení toho, co chce. Pomáhá mu prostřednictvím rozhovoru lépe porozumět vlastním cílům i vnitřní motivaci. Klient přebírá zodpovědnost za své problémy, přichází na jejich vlastní řešení a po malých krůčcích mění svůj život k lepšímu.


Koučování je velmi efektivní cesta pro každého, kdo chce zlepšit svůj život, pracovat na svých cílech a dosáhnout větší osobní i finanční svobody.


Jak najít dobrého kouče?


Když se na sobě rozhodnete pracovat a hledat řešení, která změní váš život trvale k lepšímu, počítejte s pravidelným koučováním. S koučem se budete nejspíš potkávat cca. jednou za 14 dní po dobu několika měsíců.


Proto před tím, než takovou spolupráci zahájíte, kouče nejdřív vyzkoušejte. Kvalita kouče je totiž klíčem k vašemu úspěchu. Dobrý kouč, který vám lidsky sedne, nejenže otevře možnosti, o jakých tajně sníte, ale také vám pomůže je dosáhnout.


Domluvte si proto vždy úvodní schůzku zdarma, kde zjistíte, jestli vám je kouč sympatický, jakou má kvalifikaci a jestli vám dokáže pomoct.


Pokud máte zájem o úvodní schůzku se mnou, neváhejte mě kontaktovat.


Mgr. Ing. Denisa Lobová

Transformační koučka a mentorka seberozvoje

Tel: +420 608 639 449

110 zobrazení0 komentářů
bottom of page