top of page
  • Obrázek autoraFinancero

Benefity zdravotních pojišťoven - víte, na jaké příspěvky máte nárok?

Aktualizováno: 28. 3.


Do konce března je možné požádat o změnu zdravotní pojišťovny. Ideální doba na to zjistit, jestli je možné někde získat zajímavější benefity. Máte přehled o tom, jaké příspěvky na podporu zdravého životního stylu můžete u své pojišťovny získat? A jak jsou na tom ostatní pojišťovny? Výčet těch za nás nejzajímavějších příspěvků naleznete v našem dnešním článku.


Zdravotní pojišťovnu můžeme měnit jednou do roka - vždy k 1. 1. nebo 1. 7. Žádost o změnu pojišťovny musí být doručena nejpozději 3 měsíce před datem změny - nyní tedy do 31.3. Pro změnu zdravotní pojišťovny je nutné vyplnit přihlášku u nové pojišťovny (u všech pojišťoven je tato přihláška dostupná online). 


Všechny zdravotní pojišťovny přispívají svým klientům na různé aktivity na podporu zdravého životního stylu, prevence apod. Příspěvky jsou rozdělené podle skupin příjemců - dospělí, děti, těhotné ženy a novorozenci, dárcové krve, diabetici či onkologičtí pacienti, kuřáci apod. Zdravotní pojišťovny se snaží své klienty motivovat k pravidelným preventivním prohlídkám u praktických či odborných lékařů (gynekologie, urologie apod.), takže získání některých příspěvků může být podmíněno právě pravidelnými kontrolami u těchto lékařů. 


K zajímavým příspěvkům nabízeným napříč zdravotními pojišťovnami mohou být kromě příspěvků na sportovní aktivity, očkování a různé odborné preventivní prohlídky, také příspěvky na zlepšení psychické pohody a duševního zdraví, sauny, vitamíny a potvravinové doplňky, dětské tábory apod. 


V následující tabulce naleznete přehled částek některých vybraných příspěvků:



Získání příspěvku může mít nějakou individuální podmínku stanovenou pojišťovnou. Kompletní přehled příspěvků a podmínek jejich získání naleznete na stránce své zdravotní pojišťovny (viz odkazy v tabulce), nebo např. v těchto článcích:


Programy zdravotních pojišťoven jsou velmi zajímavé a mnohdy mohou do rodinného rozpočtu přispět v řádech desetitisíců korun. Nepropásněte proto příležitosti, které vaše pojišťovna nabízí.


50 zobrazení0 komentářů
bottom of page